fbpx

Primăria va monitoriza arborii sădiți din acest an cu ajutorul cipurilor

Arborii sădiți în acest an în municipiul Chișinău vor fi introduși pe o hartă digitală. Această inițiativă a fost luată pentru a vedea exact unde se află copacii cu balot sădiți și pentru a pune bazele unui plan de irigare pentru anul următor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei capitalei din 21 noiembrie, viceprimarul municipiului, Ilie Ceban, a menționat că datorită inițiativei „vom vedea unde exact am plantat anul acesta arbori și câți au fost plantați”.

La fel, această hartă ne va permite să avem planul de irigare pentru anul următor. Doar plantarea nu este suficientă, este nevoie de o atenție pentru a uda acești arbori, ca ei să fie întreținuți. De aceea această soluție este pe larg utilizată în toate orașele europene”, a mai adăugat acesta.

Șefa întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Victoria Covali, a anunțat că se lucrează la un soft care să ajute la monitorizarea arborii sădiți.

Deci în fiecare arbore o să fie bătut un cui care o să aibă un cip, el va conține informații. Cu ajutorul datelor respective, noi îl introducem pe hartă. Fiecare arbore o să fie monitorizat. O să fie introduse toate datele: când a fost plantat, ce lucrări au fost făcute și o să avem un instrument ca să ținem la control toate schimbările care au avut loc, inclusiv securitatea arborilor – să nu fie vandalizați”, a spus Victoria Covali.

 

Articole asemănătoare

Back to top button