fbpx

Președinția a depus un denunț la Procuratură privind înțelegeri de cartel pe piața carburanților. „Nu se rușinează să vorbească deschis”

Președinția a depus la Procuratură un denunț în ceea ce privește înțelegerile de cartel pe piața carburanților. Potrivit consilierului prezidențial al Maiei Sandu în domeniul energetic, Sergiu Tofilat, reprezentanții companiilor ar discuta deschis despre coordonarea prețurilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tofilat afirmă că administrația Consiliului Concurenței „doarme, fix cum a procedat conducerea BNM când a fost furat miliardul”. Conform lui, încă în 2019 președintele instituției anunța că există probe directe şi indirecte, dar și  că vor aplica sancțiuni, însă nu s-ar fi întreprins nimic.

„Consecinţele acestui dezmăţ le simţim cu toţii la fiecare modificare de preţuri. Schimbarea coordonată a preţurilor, cu încălcarea metodologiei, este imposibilă fără o coordonare prealabilă. Atât fixarea preţurilor, cât şi neglijenţa în serviciu sunt infracţiuni penale.

Cerem Procuraturii Generale să investigheze acest caz şi să atragă la răspundere persoanele vinovate. Dacă au nevoie de ajutor, le sunt la dispoziție. Prima companie petrolieră care va recunoaşte înţelegerea de cartel poate beneficia de o reducere sau chiar scutire de amendă, conform politicii de clemenţă. Vă recomand să vă grăbiţi”, susține consilierul prezidențial.

Totodată, denunțul urmează a fi expediat Parlamentului, împreună cu solicitarea de a se iniția o evaluare externă a activității Consiliului Concurenței.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button