fbpx

Președintele raionului Dubăsari a fost suspendat din funcție pentru două luni. Funcționarul este acuzat de abuzuri

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov a fost suspendat din funcție. Funcționarul este acuzat de abuzuri de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consiliul raional urmează să creeze o ancheta care va ancheta faptele comise de Filipov. În același timp, vicepreședintele raionului, Sergiu Grigoriev, a fost eliberat din funcție, fiind învinuit de neglijență în serviciu și intimidarea consilierilor raionali.

Precizăm că Grigore Filipov a fost vizat în mai multe scandaluri publice, inclusiv după ce a spus că trei sate care se află sub jurisdicția autorităților constituționale ar fi controlate de Tiraspol. După aceste afirmații oficialul a fost denunțat procurorilor.

Anterior în presă au apărut imagini în care funcționarul ar oferi bani alegătorilor. Se presupune că acesta achita câte 300 de lei persoanelor aduse organizat la Criuleni pentru a vota în favoarea lui Igor Dodon, iar despre pretinsele acțiuni ilegale a fost sesizată Procuratura Anticorupție.

Totodată, de mai mult timp în presă se vehiculează că Filipov ar fi apropiat familiei lui Igor Dodon. Acesta a figurat într-o investigație realizată de Ziarul de Gardă, menționându-se că unul dintre feciorii săi ar fi fost delegat din partea PSRM membru al Comisiei Electorale Centrale, iar celălalt ar fi finul șefului statului în exercițiu și ar activa în paza prezidențială.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button