fbpx

foto, video | Dovezile din dosarul penal al lui Grigore Filipov: Momentul în care președintele raionului Dubăsari ar oferi bani alegătorilor

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, despre care presa scrie că ar fi și cumătrul lui Igor Dodon, va fi vizat într-un proces penal pornit de Procuratura Generală. Ancheta a fost pornită pe 20 iulie 2020, la bază având un denunț făcut de Stela Macari, deputata Platformei DA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Platforma DA transmite într-un comunicat de presă că, potrivit unui răspuns oferit de Procuratură, acțiunile sau inacțiunile lui Grigore Filipov în exercitarea atribuțiilor funcționale urmează a fi examinate în cadrul unui proces penal pornit pe 20 iulie. Potrivit formațiunii, reacția vine imediat după vizita efectuată în raionul Dubăsari de către Stela Macari, Andrei Nastase și Chiril Moțpan, în cadrul căreia veteranii războiului de pe Nistru s-au interesat despre soarta denunțului depus pe 7 iulie.

Precizăm că, în denunț, deputata a reclamat mai multe ilegalități comise de Filipov, dar mai ales inacțiunile sale în contextul instalării de către regimul de la Tiraspol a 37 de posturi militare nelegitime, care împiedică libera circulație a cetățenilor care locuiesc în satele de pe platoul Cocieri.

Al doilea denunț, depus pe 21 iulie, după ce în presă au apărut înregistrări video în care Grigore Filipov ar fi fost surprins cum oferea câte 300 de lei locuitorilor din Transnistria, care se presupune că au fost aduși organizat la Criuleni ca să voteze în favoarea lui Igor Dodon și PSRM, a fost expediat spre examinare la Procuratura Anticorupție.

Platforma DA își exprimă speranța că Procuratura Generală, în baza procesului penal inițiat, va porni urmărirea penală în privința președintelui raionului Dubăsari, iar Alexandr Stoianoglo va examina denunțurile înaintate într-o singură cauză penală.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: paranteze.md

Articole asemănătoare

Back to top button