fbpx

Președintele Consiliului European l-a sunat pe Putin pentru a-i cere eliberarea imediată a lui Navalnîi

Charles Michel, președintele Consiliului European, anunță că a vorbit vineri la telefon cu președintele rus, Vladimir Putin, căruia i-a cerut eliberarea imediată a disidentului Alexei Navalnîi transmițându-i că UE este solidară în a condamna arestarea opozantului.

Rusia trebuie să demareze urgent și în deplină transparență o anchetă în legătură cu tentativa de asasinare a lui Alexei Navalnîi, a subliniat Charles Michel, scrie digi24.

Demersul președintelui Consiliului European vine după ce joi Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care invită statele UE să ceară și să impună sancțiuni Rusiei, în urma arestării disidentului Alexei Navalnîi. Sancțiunile propuse merg de la limitarea accesului în UE pentru oligarhii apropiați de Vladimir Putin, până la stoparea definitivă a gazoductului Nord Stream 2.

Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, se află încarcerat în acest moment într-una dintre cele mai renumite închisori ale Moscovei: „Tăcerea Marinarului”, controlată de serviciile secrete ruseşi şi un loc în care au fost închişi, de-a lungul vremii, o serie de deţinuţi celebri ori opozanţi ai Kremlinului.

Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost arestat duminică, 17 ianuarie 2021, la câteva minute după ce a aterizat la Moscova, la întoarcerea din Germania. În ultimele 5 luni Navalnîi a fost tratat într-un spital din Berlin şi s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok de anul trecut, pusă la cale, cel mai probabil, de serviciile secrete, fapt pe care, evident, Moscova nu-l recunoaște.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button