fbpx

Președinta va cere de la tribuna ONU „retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană și nimicirea armamentului de la Cobasna”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va cere, din nou, miercuri, în plenul Adunării Generale a ONU, retragerea trupelor ruse staționate ilegal în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker în cadrul unui interviu acordat cu câteva ore înainte de discursul oficial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Acest lucru a fost spus de la tribuna ONU de fiecare dată din momentul în care ne-am pomenit cu trupele ruse staționând ilegal, încălcând neutralitatea Republicii Moldova. Voi cere retragerea trupelor și voi cere nimicirea, utilizarea armamentului de la Cobasna”, a declarat președinta țării, Maia Sandu, pentru sursa citată.

Amintim că discursul președintei Republicii Moldova urmează să fie difuzat în jurul orei 19:00.

În prezent, în regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova staționează, fără acceptul Chișinăului, Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), care numără în jur de 2500 de militari ruși.

Chişinăul cere constant retragerea trupelor și munițiilor ruse din regiunea transnistreană, însă Moscova și administrația de la Tiraspol spun că prezența acestui contingent este necesară pentru paza depozitelor de muniții de la Cobasna și menținerea misiunii de pacificare de pe Nistru.

Articole asemănătoare

Back to top button