fbpx

Presa daneză, ironică după 8-0 cu Republica Moldova: Un rezultat șocant al echipei de rezerve a Danemarcei

Presa daneză a remarcat cu elemente de ironie victoria categorică înregistrată de reprezentantiva Danemarcei la fotbal, scor 8-0, în compania Republicii Moldova. DR, televiziunea națională, a remarcat că rezultatul a fost obținut de echipa de rezerve a Danemarcei, care a mai făcut un pas spre calificarea la Cupa Mondială din Qatar din 2022. „A fost un adevărat teren de joacă pentru copii”, au scris jurnaliștii de la instituția de presă de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnaliștii au calificat rezultatul drept unul „șocant”, menționând că scorul este cea mai mare victorie a țării lor după mun meci oficial împotriva României din 1987, încheiat cu același scor.

„În același timp, a fost și cea mai mare înfrângere înregistrată de Republica Moldova. Statul al cărei Federație de Fotbal a fost creată în 1990, a încasat până în prezent cel mult șase goluri într-un meci”, se arată în articolul DR despre meci.

Autorii au remarcat că, în comparație cu primul meci din grupa de calificare, jucat joi în Israel, lotul a suferit schimbări majore, singurul jucător păstrat în primul 11 fiind portarul Kasper Schmeichel.

„Echipa de rezerve a Danemarcei a arătat o concentrare foarte bună de la început până la sfârșit”, au remarcat jurnaliștii de la DR.

Aceștia s-au referit și la comportamentul selecționerului oaspeților, italianul Roberto Bordin, care „a fugit și a fluturat cu brațele în pură furie”. „El a putut vedea că jucătorii săi nu citiseră manualele de la reputata școală de apărare italienă” – și-au permis să ironizeze autorii articolului.

Amintim că partida a contat pentru cea de-a doua etapă a campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2022. În primul meci, Republica Moldova a remizat pe stadionul Zimbru din Chișinău, scor 1-1, cu Insulele Feroe.

În urma acestui rezultat, moldovenii se clasează pe ultimul loc în grupa F de calificare la Mondiale, având un golaveraj de un gol marcat și nouă încasate.

Pe 31 martie, tricolorii găzdui Israelul într-un nou meci din campania de calificare pentru mondialul din Qatar 2022. Partida se va disputa fără spectatori, pe stadionul Zimbru din capitală, de la ora 21:45.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button