fbpx

Precizările MAEIE referitor la cazul autocarului cu moldoveni, reținut în Olanda: „Cetățenii se află sub protecția autorităților locale”

După ce un autocar cu 65 de moldoveni la bord a fost reținut în Olanda, MAEIE a venit cu mai multe precizări. Potrivit unui comunicat emis de instituție, conaționalii se află acum sub protecția autorităților olandeze și până la finalizarea procedurilor de azil beneficiază de asistența și condițiile prevăzute de legislația locală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos a luat legătura cu autoritățile olandeze în vederea stabilirii și elucidării tuturor circumstanțelor privind reținerea vehiculului. Totodată, Misiunea Diplomatică se află în contact permanent cu autoritățile de resort pentru a acorda în orice moment asistența necesară moldovenilor.

Amintim că, ieri, în presă au apărut informații cu referire la portalurile de știri din străinătate, precum că oamenii legii din Olanda au fost alertați de responsabilii unui centru de azil, după ce aproximativ 20 de cetățeni au coborât dintr-un vehicul și s-au îndreptat spre instituție. Ulterior s-a stabilit că în autobuzul din care au ieșit persoanele vizate se aflau în total 65 de pasageri, cetățeni moldoveni, iar cei doi șoferi sunt suspectați de trafic de ființe umane.

Articole asemănătoare

Back to top button