fbpx

Pompierii au luptat cu flăcările aproape 24 de ore! Incendiul de pe Calea Basarabiei, lichidat joi dimineața

Incendiul de la depozitul de vopsea de pe str. Calea Basarabiei din capitală, izbucnit miercuri, a fost lichidat joi dimineața. Pe parcursul nopții la fața locului au lucrat echipele și forțele de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Către ora 6:44 arderea a fost lichidată. Pompierii au efectuat lucrări de demolare și demontare a construcției metalice, pentru ar putea interveni în miezul focarelor din interior.

La fața locului a activat statul major pentru luarea deciziilor și gestionarea misiunii de intervenție. Următoarea etapă în acest caz va fi cercetarea cauzei incendiului.

Laboratorul experimental antiincendiar va efectua cercetări statice și dinamice a locului incendiului, pentru a înainta primele versiuni. Cauza de producere arderii va fi inclusă în cadrul încheierii întocmite ulterior de către specialiști.

Amintim că, dimineața zilei de 21 aprilie, un depozit de vopsea de pe str. Calea Basarabiei a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit 15 echipaje și 60 de pompieri.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 7:19, iar coloana de fum era atât de înaltă încât se observa din centrul capitalei. Potrivit informațiilor oferite de  IGSU, suprafața depozitului afectat este de 2000 de metri pătrați. Victime nu au fost raportate.

Localizarea arderii s-a produs la ora 8:57. Între timp. IGSU anunța că în urma arderii s-au scurs peste 40 de litri de acetonă, mai multe recipiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice, iar pentru prevenirea scurgerii acestor substanțe, pompierii au utilizat nisip.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

foto | Singuri în fața focului. Incendiul de la depozitul de pe Calea Basarabiei, prin ochii pompierilor

 

Articole asemănătoare

Back to top button