fbpx

Poliția, despre ofițerii care ar fi întrebat o tânără hărțuită sexual de ce i-a chemat: „Astfel de atitudini sunt inadmisibile”

A fost inițiată p anchetă internă după ce în presă au apărut informații precum că ofițerii ar fi întrebat o tânără hărțuită sexual de ce i-a chemat. Într-un comunicat emis de Inspectoratul General al Poliție (IGP) se punctează că „astfel de atitudini sunt inadmisibile”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit instituției, investigația urmează să stabilească „dacă și în ce condiții angajații nu și-au îndeplinit așa cum se cuvine sarcinile de serviciu”. În același timp, acțiunile și comunicările nerespectuase față de cetățeni, „lipsite de profesionalism din partea angajaţilor organelor de drept, în special în cazul infracţiunilor care atentează la libertăţile fundamentale și drepturile omului” sunt condamnabile, conform precizărilor IGP.

Amintim că miercuri pe rețelele de socializare a devenit virală relatare unei tinere care susține că ar fi fost hărțuită sexual de un necunoscut care ar fi lipit-o de perete și i-ar fi pus mâna la gură. Aceasta a reușit să fugă și a alertat oamenii legii, însă polițiștii care au intervenit i-ar fi spus: „Dacă vă băga vreun deget avea sens de chemat poliția. Dar așa și? nu s-o întâmplat nică!”

Contactată de ZUGO, ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natali Stati, a comunicat faptul că la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției și a discutat cu tânăra despre cele întâmplate. Cazul a fost înregistrat de ofițerii de investigații, care au întreprins acțiuni pentru identificarea bărbatului care ar fi agresat tânăra.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button