fbpx

„Doar pentru asta ne-ați chemat?! Nu aveți ce face!”. O femeie hărțuită sexual în Chișinău acuză Poliția de indiferență

O femeie din Chișinău susține că a fost hărțuită sexual, iar polițiștii care au venit să documenteze cazul au tratat-o cu indiferență și ironizat-o. Poliția însă, susține că a reacționat potrivit legii. Incidentul s-a întâmplat pe 22 august, în jurul orei 20:30, pe o stradă din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Victima a relatat întreaga întâmplare pe pagina sa de Facebook. Astfel, aceasta menționează faptul că un bărbat a început să o urmărească după ce a văzut-o într-o farmacie. Ajunsă în stradă, femeia a încercat să se grăbească, însă bărbatul a reușit să o ajungă din urmă. Aceasta mai susține că nimeni din trecători nu a intervenit epntru a o ajuta.

„La prima cotitură care dă într-o stradă mai îngustă și mai întunecoasă, tipul m-a prins și m-a strâns la perete. Mi-a pus mâna la gură „ne striga, nu striga” și a început să mă atingă peste tot. Treceau oameni pe stradă și n-a intervenit niciunul. Am reușit să scap din striânsoare și am fugit spre locul de muncă. Îmi tremurau picioarele, pliângeam și vomitam. Ciând am ajuns la lucru, s-a apropiat de mine un locuitor care a văzut toată scena de la fereastra care dă spre stradă. M-a îndemnat să chem Poliția”, a scris victima.

Ulterior, tânăra a sunat la serviciul unic 112, la ora 22:36.

„Doar pentru asta ne-ați chemat?! Nu aveți ce face! Dacă vă băga vreun deget avea sens de chemat Poliția”

„La ora 22:56, un echipaj de poliție compus din doi polițiști a venit la chemare. Cel mai probabil polițiștii sunt de la Sectorul de Poliție Nr. 4. Reacția polițiștilor la chemare a fost înjositoare și umilitoare. „De ce ați sunat la Poliție abia după 2 ore?!” mă întrebau acuzator polițiștii. „Ce, doar pentru asta ne-ați chemat?! Nu aveți ce face!”. Dacă vă băga vreun deget avea sens de chemat poliția. Dar așa și? nu s-o întâmplat nică!” Le-am spus că farmacia are înregistrare video cu tipul, mai ales că nu purta mască, deci poate fi ușor identificat. Dar polițiștii nu s-au arătat deloc interesați. Cică „pentru hărțuire se dă doar amendă”, a mai povestit victima.

Aceasta mai susține că oamenii legii nu au semnat niciun proces verbal, nui-au luat nicio mărturie și nici măcar nu a fost contactată ulterior pentru a se prezenta la secția de Poliție, așa cum i s-ar fi zis.

„Prin acest apel vreau în primul rând să fie identificați și sancționați polițiștii care umilesc femeile hărțuite și le zic că Poliția le va apăra doar după ce vor fi violate și care nu vor să identifice un agresor sexual (chiar dacă cel mai probabil îl știu, adică cel mai probabil tipul a mai agresat femei!). În plus, ei și meseria și-o cunosc foarte prost. În al doilea rând, vreau să atenționez asupra modului în care instituțiile publice interacționează cu victimele abuzurilor. Cred că e timpul să se schimbe ceva”, a mai relatat victima, precizând că a depus o plângere la Inspectoratul General al Poliției și unul adresat ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Reacția Poliției după cele întâmplate

Contactată de ZUGO, ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natali Stati, a comunicat faptul că la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției și a discutat cu tânăra despre cele întâmplate. Cazul a fost înregistrat de ofițerii de investigații, care au întreprins acțiuni pentru identificarea bărbatului care a agresat tânăra.

„În cadrul anchetei inițiată pe caz, oamenii legii întreprind toate măsurile ce se impun conform legislatiei pentru a stabili circumstanțele și pentru a reține bărbatul care ulterior va fi audiat cu privire la cele întâmplate. Se va lua și o decizie pe caz conform legislatiei”, a mai declarat Natalia Stati.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button