fbpx

Peste 1000 de euro – prețul unei funcții la Inspectoratul de Poliție Bălți. Doi ofițeri, reținuți de procurorii anticorupție

Un angajat al Direcției de patrulare Nord al IGP al MAI, împreună cu un coleg din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, au fost reținuți, în seara zilei de luni, pentru o serie de episoade de trafic de influență. Operațiunea a fost realizată de procurorii anticorupție, de comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit materialelor urmăririi penale, începând cu luna iunie 2020, susținând că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți, polițiștii ar fi pretins și primit 900 euro de la o locuitoare a unei suburbii. În schimbul acestei sume, cei doi i-ar fi promis că pot intermedia un contract de angajare pentru fiul ei în una din funcțiile din cadrul instituției în care activează.

Ulterior, pentru urgentarea procedurii, aceștia ar fi pretins și primit de la mama tânărului încă 5000 de lei. În procesul soluționării chestiunii cu privire la angajarea lui, cei doi ar mai fi avut nevoie de încă 3500 de lei, de această dată pentru a-i determina pe responsabilii din cadrul Comisiei medicale a Spitalului MAI să elibereze concluzia medicală necesară pentru angajare.

Chiar și așa, la mai bine de jumătate de an de când a dat banii, tânărul nu a reușit să fie angajat, mama acestuia făcând denunț la organele de drept. Ofițerii au fost reținuți chiar în birourile lor de serviciu, fiind plasați în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore. Pentru această infracțiune, indivizii riscă amendă de 200.000 de lei sau șapte ani de pușcărie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button