fbpx

Performanță istorică? Numărul dozelor de vaccin administrate împotriva COVID-19 în lume a depășit numărul total al infectărilor

Numărul total al dozelor de vaccin administrate împotriva COVID-19 în lume a depășit bilanțul infectărilor, Totuși, în pofida cifrelor, nu este clar când va fi eradicată pandemia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Statisticile arată că 104,9 milioane de doze de vaccin au fost administrate, potrivit Digi24, care face referire la Reuters. Numărul de îmbolnăviri, însă, potrivit Institutului Hopkins, este de 104,4 milioane.

Pe de altă parte, conform sursei citate, bilanțul infectărilor continuă să rămână în creștere în 44 de state. Numărul deceselor asociate maladiei a atins cifra de 2,26 de milioane în întreaga lume.

Așadar, pe măsură ce se răspândesc noi tulpini de COVID-19, experții încearcă să mărească eficiența imunizărilor. Pe lângă viteza record de administrare a vaccinurilor, specialiștii de la Oxford vor studia dacă pot fi combinate două preparate.

Până miercuri, 3 februarie, guvernele lumii au cumpărat 7,7 miliarde de doze de vaccinuri și au făcut rezervări pentru altele cinci miliarde. Israelul conduce lista țărilor cu cea mai mare rată de vaccinare – 28% din populație.

Cât despre Republica Moldova, vaccinarea ar urma să înceapă la mijlocul lunii februarie. În țara noastră vor ajunge preparatele de la Moderna, Pfizer și AstraZeneca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button