fbpx

Perchezițiile de vineri la sediul PSRM: Ce obiecte au ridicat procurorii

Procuratura Anticorupție (PA) informează că vineri, 11 noiembrie, au fost efectuate percheziții în cadrul cauzei penale privind investigarea săvârșirii infracțiunilor de acceptare a finanțării partidului politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), din partea unei organizații criminale și din exteriorul țării, falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a PSRM, falsificarea de documente oficiale și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Toate aceste infracțiuni fiind săvârșite de către un grup criminal organizat în perioada anilor 2018-2020, cauză penală în care este învinuit și inculpat ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon.

Necesitatea autorizării și efectuării percheziției a fost determinată de faptul că, anterior Procuratura Anticorupție a dispus ridicarea prin ordonanță a obiectelor pertinente cauzei penale, însă reprezentatul PSRM a negat existența documentelor.

Ulterior, fiind audiat un martor a confirmat faptul că în activitatea organelor PSRM se întocmeau asemenea acte, motiv din care obținerea lor sau altor documente și obiecte care indică asupra faptului că au fost întocmite aceste documente puteau fi administrate doar prin efectuarea percheziției. Perchezițiile nu au fost efectuate în birourile membrilor PSRM cu statut de deputat în Parlament.

În rezultatul efectuării percheziției au fost ridicate: documente și înscrisuri, dispozitive informatice ale contabilei PSRM și alte obiecte pertinente cauzei penale care urmează a fi apreciate în coroborare cu toate probele, anunță PA.

„Nu s-a constatat temeiuri prevăzute de lege pentru a fi reținute persoane. Deputaților PSRM nu le-au fost limitată libertatea de a se prezenta la ședința Parlamentului din 11 noiembrie”, se arată în comunicatul PA.

Articole asemănătoare

Back to top button