fbpx

Percheziții în cadrul dosarului privind frauda bancară. Procurorii au descins în biroul unui fost administrator al Băncii de Economii și l-au reținut

Joi, 11 martie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a desfășurat percheziții la domiciliul, dar și în biroul de serviciu al fostului administrator special al Băncii de Economii (BEM). Oamenii legii precizează că acesta deține și funcția de șef de departament la Banca Națională a Moldovei (BNM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, persoana vizată a fost reținută în baza bănuielii rezonabile de comitere a abuzului de serviciu. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul investigării dosarului fraudei bancare, pe segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM pentru BEM, Unibank și Banca Socială.

Investigațiile continuă, iar PCCOCS va reveni cu amănunte odată cu avansarea acestora. Potrivit legii, abuzul de serviciu comis în interesul unei organizații criminale se pedepsește cel mult opt ani de pușcărie.

Totodată, persoana găsită vinovată nu va putea ocupa anumite funcții și exercita anumite activități. Potrivit Procuraturii, interdicția se aplică pe termenul maxim de 15 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button