fbpx

Pedeapsa primită de polițista beată la volan, care a omorât o femeia la Sângera

Polițista care a adormit la volan și a accidentat mortal o persoană, urmare a conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate, va sta 4 ani după gratii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura mun. Chișinău a obținut condamnarea femeii de 22 de ani pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art. 264 alin.(4) din Codul penal).

Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 20 februarie, inculpata a fost condamnată la închisoare pe un termen de 4 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Totodată, au fost admise acțiunile civile înaintate, în total fiind încasată suma de peste 500.000 lei, în scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Conform rechizitoriului, la 29 august 2023, pe timp de noapte, inculpata, conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar și anume o minoră de 6 ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului. Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani, i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

Inculpata și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Citește și: Femeia ucisă de o polițista beată în accidentul de la Sângera a lăsat în urmă un copil de 6 ani

Dezvăluirile mamei tinerei ucise în accidentul de la Sângera: „Acea polițistă măcar un simplu scuze nu a spus”

Articole asemănătoare

Back to top button