fbpx

Pe strada Calea Orheiului va fi amenajată încă o bandă de circulație. Lucrările vor începe de săptămâna viitoare

Pentru a fluidiza traficul de pe strada Calea Orheiului, dar fără a fi nevoie de ofițeri de patrulare care să dirijeze circulația rutieră, responsabilii de la Direcţia Transport şi Căi de Comunicație din cadrul Primăriei Chișinău vor să amenajeze încă o bandă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lărgirea străzii, însă, nu va fi peste tot, ci doar în apropierea intersecței cu strada Studenților. Astfel, cei care vor avea necesitatea să vireze la dreapta nu vor mai vi nevoiți să aștepte la semafor.

Deocamdată au fost efectuate doar măsurări. Conform acestora, noua bandă va lărgi drumul cu circa doi metri. Responsabilii de la Direcţia Transport spun că lucrările de amenajare a bretelelor rutiere vor începe săptămâna viitoare şi vor dura circa trei luni.

„Va fi construită o bandă de virare de pe strada Studenților, pe strada Calea Orheiului şi o bandă de pe Calea Orheiului, pe strada Studenților. Calculele noastre ne arată că ar fluidiza până la 20 la sută, capacitatea de trecere a intersecţiei date. Urmează şi să mutăm şi staţiile de aşteptare, să creăm buzunare pentru staţiile de aşteptare”, a menţionat, pentru publika.md, Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei Generale Transport şi Căi de Comunicație.

Costul proiectului este de 1,6 milioane de lei, bani alocaţi deja de administraţia locală din bugetul municipal.

Articole asemănătoare

Back to top button