fbpx

Pe benzile dedicate transportului public vor putea circula și bicicliștii

Pe benzile dedicate transportului public se va permite circulația bicicletelor, după aplicarea marcajului și instalarea indicatorului 4.4.1. (Bicicletă), anunță Grupul de lucru pentru transportul alternativ.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această informație am primit-o astăzi în cadrul unei ședințe cu viceprimarul Ilie Ceban și șeful interimar al direcției de transport Vitalie Mihalache, care ne-a explicat că prin instalarea indicatorului 4.4.1. va fi extinsă permisiunea circulației și a bicicletelor pe benzile dedicate transportului public.

Rămâne deschisă întrebarea despre benzile cu circulația în deal – la această temă a rămas să avem o ieșire în teren cu reprezentanții direcției și poliției pentru a analiza posibile soluții.

Mulțumim autorităților pentru receptivitate și reacție rapidă pe acest caz. Totuși, infrastructura de biciclete întârzie să apară și chiar dacă am obținut câteva promisiuni, continuăm să cerem fapte concrete pentru îmbunătățirea siguranței pe străzi, să urmărim realizarea planurilor și să cerem participarea comunității în proces.

De aceea, vă îndemnăm în continuare să ieșim vineri, 26 noiembrie la o acțiune de protest Masa Critică/Critical Mass Chișinău pentru grăbirea apariției de infrastructură de biciclete în Chișinău”, scrie Grupul de lucru pentru transportul alternativ.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button