fbpx

Pașaportul moldovenesc COVID-19, verificat de UE: Documentul ar urma să fie echivalat cu pașaportul verde european

Pașaportul COVID-19 din Republica Moldova a fost testat cu succes în Uniunea Europeană, documentul urmând să fie aprobat oficial de către Comisia Europene pentru a fi recunoscut în statele UE. Anunțul a fost făcut miercuri, 27 octombrie, de către Ala Nemerenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o conferință de presă, ministra Sănătății a spus că a fost informată în acest sens de către reprezentanții Comisiei Europene, care au verificat pașaportul moldovenesc COVID-19.

Nemerenco spune că Comisia European urmează să decidă echivalarea certificatelor de vaccinare eliberate în Republica Moldova cu cele din statele Uniunea Europeană. Acest lucru înseamnă că certificatul moldovenesc va fi recunoscut în UE.

Avem o noutate bună pentru cetățenii noștri, în special pentru cei care călătoresc des. Certificatul nostru de vaccinare a fost testat cu succes și trece procedura de echivalare, care este una tehnică, iar acum doar trebuie să așteptăm decizia de echivalare a acestuia din partea Comisiei Europene. Astfel, acesta va fi echivalent cu celelalte certificate eliberate de oricare altă țară din UE”, a declarat ministra Sănătății.

ZUGO amintește că certificatul moldovenesc de vaccinare este recunoscut în prezent doar în unele state.

Acces în statele străine folosind certificatul național de vaccinare (conform informațiilor oficiale publicate de Ministerul de Externe la data de 20 octombrie 2021):

Recunoașterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Se examinează: Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Polonia, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Uzbekistan.

Se permite accesul: În baza certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, este permis accesul cetățenilor moldoveni în următoarele țări: Bulgaria, România, San Marino, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Olanda, Cehia, Macedonia de Nord, Spania, Albania, Belgia, Canada, Italia, Arabia Saudită, Marea Britanie, Malta.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button