fbpx

Parlamentul ar urma investigheze presupusele atacuri raider comise de Platon. Democrații, singurii care n-au susținut inițiativa

Parlamentul a susținut astăzi inițiativa platformei Pentru Moldova de a include în ordinea de zi a ședinței plenare chestiunea creării unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze „atacurile raider comise de controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, cunoscut ca „raiderul nr. 1 din spațiul CSI” și, în mod special, în privința ultimelor acțiuni în privința companiei de asigurări „Moldasig”. Inițiativa deputatei Partidului Șor, Marina Tauber, a fost susținută aproape unanim. Singurii care nu au votat pentru au fost democrații, care nu și-au explicat decizia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorilor inițiativei, odată creată, comisia specială ar urma să investigheze „acțiuni care creează presiuni periculoase asupra sistemului bancar și financiar al Republicii Moldova”.

Autorii fac referire la acțiunile recente ale lui Veaceslav Platon, care, potrivit lor, a preluat controlul asupra Moldasig în baza unei controversate hotărâri judecătorești.

În prezent, se desfășoară acțiuni subversive, care prezintă semne de încercare de preluare forțată (atac raider) la MOLDASIG SA. Totodată, începând cu 20 noiembrie curent, CNPF este împiedicată fizic să-și exercite prerogativele în administrarea specială a „MOLDASIG” SA, autoritatea de supraveghere nebancară, astfel, fiind în imposibilitate de a aplica legea.

Aceste acțiuni contravin Constituției, potrivit căreia Statul trebuie să asigure protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară și inviolabilitatea investiţiilor persoanelor fizice şi juridice, inclusiv străine”, se menționează în nota de argumentare a proiectului.

Autorii fac referire și la comunicatul recent al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) în care atenționa asupra ilegalităților care se comit în privința Moldasig.

Precizăm că comisia parlamentară de anchetă poate fi creată doar după ce plenul Parlamentului va adopta o hotărâre în acest sens.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button