fbpx

Pandemia nu ne poate lăsa fără hram! Surprizele pregătite de autoritățile capitalei pentru Ziua Orașului

În pofida pandemiei, Ziua Orașului se va desfășura în acest an la Chișinău. Sărbătoarea va fi marcată prin mai multe evenimente culturale, însă fără târgurile și mesele tradiționale din centrul capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Hramul va începe cu depuneri de flori la ora 08:00 și Liturghia de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”. Începând cu ora 10:00, în Scuarul Catedralei se va desfășura inaugurarea sărbătorii, ceremonia fiind transmisă în direct de televiziunea națională. Vor cânta mai multe orchestre, Capela Corală Academică „Doina”, Eugen Doga, Mihai Ciobanu și BrioSonores.

De la 11:00 și până la 18:00 în Scuarul Catedralei va putea fi admirată o expoziție de artă și pictură, ansamblul Plăieșii va încinge atmosfera, iar privesc.eu va difuza evenimentul.

Primarul general va organiza o excursie panoramică la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău pentru oaspeții de onoare a capitalei începând cu ora 12:00, iar evenimentul se va transmite, la fel, pe platforma privesc.eu.

Începând cu ora 16:00, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt va avea loc se va desfășura un „tablou muzical-literar” cu genericul „Orașul meu alb…”. Acesta va fi transmis online de Moldova 2 și va cuprinde recital de muzică clasică, dar și de poezie. Pe scenă vor urca duetul de pianiști Iurie Mahovici și Diana Voronețcaia, Ana Cernicova și Andrei Porubin.

Tot la 16:00, pe strada pietonală Eugen Doga va avea loc un concert de etno-jazz și recital de poezie. Moldova 1 va transmite concertul cu participarea formației Trigon și a lui Nicolae Jelescu.

În același timp, la 16:30, în scuarul Catedralei va avea loc un recital de muzică clasică, modernă și poezie. Aici vor putea fi ascultați formația Select Strings Quartet și Iurie Gologan, transmisiunea fiind asigurată de privesc.eu.

Orchestra de Cameră a Sălii cu Orgă va cânta pe Aleea Clasicilor începând cu 17:30. La aceeași oră, la Valea Morilor vor oferi emoții orășenilor și oaspeților capitalei Cristina Pintilie și Nicu Țurcanu. Ulterior, pe scenă vor urca și Geta Burlacu.

Concertul din parcul Alunelul va începe la 19:00. Vizitatorii vor avea ocazia să asculte muzică clasică, contemporană, populară, jazz și poezie

Valy Bogean va cânta la Havuzul Muzical de la Valea Trandafirilor începând cu 19:00, iar Ana Obobescu va urca pe scena din parcul „La Izvor” la ora 20:00.

Cei de la Ciocana vor admira mai multe expoziții, programe artistice prezentate de copii, o paradă a cailor, iar spre seară se vor bucura de un concert pe Aleea Mircea cel Bătrân. Începând cu ora 20:00 aici va cânta și va dansa colectivul Plăieșii, condus de Nicolae Gribincea.

În Scuarul Bucuriei din sectorul Buiucani vor cânta Olga Ciolacu, Laurențiu Popescu, Anișoara Puică, Doina Arseni, Zinaida Julea, Stela Botez, iar actorii Teatrului Epic Etnofolcloric Ion Creangă vor juca spectacolul „Bine e la șezătoare”.

ZUGO vă îndeamnă să urmăriți evenimentele dedicate Zilei Orașului de acasă. Acestea vor fi tranmise de privesc.eu, Moldova 1 și Moldova 2. Totuși, dacă sunteți deciși să ieșiți la plimbare, purtați masca, nu uitați dezinfectantul, păstrați distanța și evitați aglomerațiile. Pandemia nu ne poate lăsa fără hram, dar virusul ne „pândește” chiar și de sărbători!

 

Articole asemănătoare

Back to top button