fbpx

Ofițer de urmărire penală din Ocnița, condamnat la trei ani de închisoare: Ce încălcări a comis

La 3 februarie, Judecătoria Edineț, sediul central, a pronunțat sentința într-o cauză penală diferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ocnița, care a pretins și primit bani ca să exercite influență asupra judecătorilor din Judecătoria Edineț, sediul Ocnița și a judecătorilor de la Curtea de Apel Bălți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Procuraturii, cauza penală a fost pornită în septembrie 2022 de către DGT Nord a CNA, după ce a primit un denunț privind pretinderea sumei de 2200 euro și susținerea de către ofițerul de urmărire penală a influenței asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița și a judecătorilor de la Curtea de Apel Bălți în vederea adoptării unei hotărâri favorabile pe cauza penală aflată pe rol în privința denunțătorului, și anume ca ultimul să nu fie privat de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Denunțătorul a fost condamnat de primă instanță la o pedeapsă sub formă de 140 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, fără privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Însă, sentința a fost contestată de procuror și casată ulterior de Curtea de Apel Bălți.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 3 luni, inculpatul și-a recunoscut vina, iar judecarea acesteia a durat 1 lună.

Prin sentință din 3 februarie instanța a recunoscut vinovat inculpatul de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 326 alin.(2) lit. d) și 326 alin.(1) din Codul penal (trafic de influență) fiindu-i aplicată o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 3 (trei) ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis”, se arată într-un comunicat emis de Procuratură.

Menționăm că, inculpatul s-a aflat în arest preventiv de la 15 noiembrie 2022 până la 03 februarie 2023, arestul preventiv fiind menținut până ce sentinţa va deveni definitivă.

De asemenea, s-a dispus confiscarea sumei de 2200 Euro sau echivalentului lor bănesc în valută națională la momentul achitării, cu trecerea forţată şi gratuită a mijloacelor băneşti nominalizați în folosinţa şi proprietatea statului.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.

Articole asemănătoare

Back to top button