fbpx

Oficiul Național al Viei și Vinului are un nou director interimar

La Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a fost prezentat un nou director interimar. Este vorba de Elizaveta Breahnă, care va deține această funcție până la organizarea concursului pentru selectarea directorului general. Prin urmare, marți, în cadrul unei ședințe, Elizaveta Breahnă a fost prezentată echipei ONVV de către secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul a subliniat necesitatea continuării reformelor sectoriale.

Pentru comunitatea vitivinicolă ați devenit o personalitate notorie, cu o reputație ireproșabilă în sfera vinificației. Vă doresc să aveți o colaborare productivă cu echipa ONVV și să dezvoltați împreună un trend ascendent al activității instituției. La fel, mizăm pe implicarea fiecărui angajat pentru a dezvolta sectorul vitivinicol într-o manieră coordonată și sustenabilă”, a declarat Sergiu Gherciu.

Colectivul ONVV este format din specialiști responsabili și conștiincioși, cu atitudine pro-activă. Sper în continuare să avem sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare pentru a înregistra noi performanțe atât pe plan național, cât și internațional. Ne propunem să creștem volumul vânzărilor, să sporim competitivitatea, astfel încât vinurile autohtone să devină un simbol al calității, în pofida tuturor intemperiilor și crizelor”, a spus Elizaveta Breahnă.

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă.

Instituția a fost concepută după modelul unor instituții similare în domeniul vitivinicol din principalele țări producătoare de vin ale lumii. ONVV a fost constituit prin Hotărârea de Guvern nr. 725 din 16 septembrie 2013.

Constituirea ONVV a reprezentat pasul decisiv făcut de sectorul public și privat în implementarea schimbărilor în cadrul legislativ și normativ al sectorului vitivinicol și promovarea brandului vinicol de țară – „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”), care contribuie esențial la recunoașterea și promovarea vinului moldovenesc de calitate peste hotarele țării.

ONVV activează pe lângă Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, și funcționează ca un parteneriat public-privat, fiind gestionat și finanțat în comun, prin Fondul Viei și Vinului, format paritar din contribuțiile sectorului privat și din bugetul de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button