fbpx

Oamenii legii au confiscat 12.500 de litri de alcool etilic la frontiera de stat. Ce pedeapsă riscă făptașii?

încărcătură de 12.500 de litri de alcool etilic, evaluată la suma de 1.500.000 de lei, a fost confiscată de către oamenii legii în raza raionului Ocnița, în zona de frontieră cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții sunt doi bărbați în vârstă de 38 și 45 ani, originari din orașul Ialoveni, aceștia fiind șoferul autocamionului și presupusul organizator al schemei infracționale. Oamenii legii au desfășurat percheziții în mai multe locații, inclusiv în oficiile și depozitele companiei vizate.

Prin urmare, cei doi au fost reținuți, în baza probelor care indică faptul că ar fi transportat alcool etilic fără marcarea lui cu timbre de control și pentru că ar fi pregătit marfă pentru comiterea faptei de contrabandă. Pe lângă alcool etilic, aceștia transportau ilegal din regiunea transnistreană și alte produse alcoolice contrafăcute, dar și țigarete.

În cazul presupusului organizatorul al schemei, acesta a fost reținut în aceeași zi în care a fost ridicată și contrabanda – la 27 octombrie curent. Ulterior, s-a stabilit că el a mai fost condamnat pentru infracțiuni similare. Șoferul însă a fost reținut abia a doua zi, pentru că ar fi fugit de la locul faptei. Potrivit poliției, pentru prima faptă ilegală legea prevede o amendă de până la 92.500 de lei pentru persoane fizice și de până la 350.000 de lei în cazul companiilor, iar pentru contrabandă – pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Ofițerii de investigație efectuează în continuare măsuri procesuale în scopul identificării tuturor persoanelor implicate.

Articole asemănătoare

Back to top button