fbpx

O secție a fost deschisă cu întârziere, iar în apropiere de altele 9 este amplasată publicitate electorală. Promo-LEX a înregistrat primele rapoarte de incidente

Promo-LEX a prezentat primele rapoarte de incidente. Potrivit organizației, până la ora 8.30 au fost recepționate 56 de sesizări de la observatori, 26 dintre ele fiind prelucrate de echipa centrală a misiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat, o secție de votare din sectorul Centru al capitalei a fost deschisă cu 45 de minute mai târziu, după ce președintele a întârziat. În apropierea altor 9 secții din Florești, Edineț și Chișinău este amplasată publicitate electorală.

În alte trei cazuri înregistrate în municipiul Chișinău, s-a constatat că nu s-au respectat procedurile de sigilare a urnelor. La fel, au fost sesizate 7 cazuri în care au existat probleme tehnice în timpul procesului de filmare la deschiderea secțiilor. De asemenea, la o secție din raionul Cahul a fost deconectată lumina, dar problema este deja remediată.

Observatorii au mai înregistrat 3 cazuri de erori în listele electorale, la o secție erau prezente 2 persoane fără acte de autorizare, iar la alta buletinele nu erau păstrate într-un loc sigur.

Articole asemănătoare

Back to top button