fbpx

update | Alerte cu bombe în mai multe locații din Chișinău și Bălți, printre care aeroportul și Primăria capitalei

(update 19:00) Alerte cu bombe în mai multe clădiri din mun. Bălți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai multe instituții publice din oraș ar fi fost minate. Angajații MAI verifică sediul Procuraturii din mun. Bălți, clădirea Universității de Stat “Alecu Russo”, Consulatul României și al Ucrainei, dar și primăria, scrie tvn.md.

Toți angajații instituțiilor menționate au fost evacuați de urgență, iar geniștii verifică minuțios sediile.

Fenomenul alertelor false cu bombe a crescut în ultima vreme. În acest context, Ministerul Afacerilor Interne propune sporirea pedepsei cu închisoarea și mărirea amenzilor pentru anunțurile false cu bombe.

Dacă până în prezent anunțul cu bombă era pedepsit cu închisoarea de până la doi ani, propunerea de modificare a Codului penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între doi și cinci ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând de la 50 de mii de lei până la un maxim de 150 de mii de lei.

(update 18:24) Potrivit surselor ZUGO, o alertă cu bombă a fost anunțată și la Primăria municipiului Chișinău. Conform unor alte informații, astfel de alerte au fost anunțate și în privința altor locații.

(update 17:51) Potrivit Poliției de Frontieră, alerta cu bombă a fost falsă, iar Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal.

Știrea inițială:

O nouă alertă cu bombă anunțată la Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

La fața locului au intervenit structurile specializate ale MAI pentru verificări.

Revenim cu detalii.

Articole asemănătoare

Back to top button