fbpx

Nu mai este președinte, dar anunță că a negociat livrarea vaccinului rusesc în Moldova. Dodon: „Se pregătește înregistrarea”

Deși nu mai este președinte, Igor Dodon anunță că a discutat du Dmitry Kozak livrarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 în Moldova. Potrivit lui, se pregătește deja înregistrarea preparatului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă. Liderul socialiștilor a precizat că urmează să fie livrate câte sute de mii de doze ale Sputnik V.

„Știu că au fost lansate pregătirile pentru înregistrare. Sper că nu vor fi impuse careva obstacole artificiale pentru ca în câteva săptămână vaccinul să apară la Chișinău. Despre asta avem deja înțelegere cu partea rusă”, a menționat Dodon.

Precizăm că, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a anunțat că a fost aprobat programul național de imunizare. Doze de vaccin pentru circa 20% din populație urmează să fie oferite Republicii Moldova drept donație, iar primii care vor beneficia de preparat vor fi doctorii.

Totodată, președintele român, Klaus Iohannis, a anunțat, în cadrul vizitei sale la Chișinău, că administrația de la București ne va oferi încă 200.000 de doze ale preparatului. Restul vaccinurilor vor fi cumpărate de Guvern la preț preferențial, prin intermediul unui program internațional, iar în caz de necesitate vor fi achiziționate suplimentar și alte loturi.

Vaccinul Sputnik V a fost aprobat în Rusia la sfârșitul verii anului 2020. Comunitatea științifică internațională, însă, s-a declarat atunci sceptică în ceea ce privește preparatul, mai mulți savanți afirmând că testele nu au fost efectuate corespunzător.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button