fbpx

Noii miniștri, Alaiba și Iardanov au depus jurămintele. Gavrilița le-a mulțumit predecesorilor acestora

Dumitru Alaiba și Rodica Iordanov au depus jurămintele de învestire în funcția de miniștri. Evenimentul a avut loc vineri, 18 noiembrie, la ora 9:00, iar la ceremonie au participat președinta țării, Maia Sandu, și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apar democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a țării”, a declarat noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba.

În cadrul evenimentului, premierul Natalia Gavrilița le-a urat succes noilor miniștri, dar totodată le-a mulțumit și predecesorilor acestora, Sergiu Gaibu și Iuliana Cantaragiu: „Le mulțumesc domnului Gaibu și doamnei Cantaragiu, pentru că au muncit onest și cu dedicație în domeniile pe care le reprezintă”.

Și doamna președinta, Maia Sandu, le-a mulțumit foștilor miniștri, însă a declarat că este nevoie de un progres substanțial pentru a duce Republica Moldova pe drumul cel drept.

„… schimbările trebuie făcute și făcute la timp: omul potrivit la locul potrivit. În acest an, Guvernul a trebuit să facă față unor provocări fără precedent. (…) Aceste provocări vor continua, altele noi încă apar, iar cele fundamentale trebuie soluționate”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat, la începutul ședinței Guvernului din 16 noiembrie, că ministrul Economiei Sergiu Gaibu și-a dat demisia. Șefa Cabinetului de miniștri a confirmat că noul ministru al Economiei va fi deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, iar secretara de stat de la Ministerul Mediului, Rodica Iordanov, va fi învestită în funcția de ministră a aceleiași instituții.

Articole asemănătoare

Back to top button