fbpx

Noi schimbări a denumirilor de străzi în capitală? Unele artere ar putea fi „botezate” în cinstea veteranilor

Unele străzi din capitală ar putea fi redenumite în cinstea veteranilor de război. Măsura este parte a Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, elaborat de Primărie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul își propune să consolideze încrederea și să îmbunătățească protecția socială și de drept a veteranilor. Acesta este planificat pentru perioada 2021-2023.

Potrivit municipalității, se preconizează și redenumirea unor instituții de învățământ, în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și a celor căzuți în luptele din Afganistan, băștinași ai municipiului, decorați cu distincții de luptă.

La fel, sunt planificare întâlniri ale administrației publice cu veteranii și familiile celo care au căzut pe câmpul de luptă, pentru a stabili problemele pe care le întâmpină aceștia. Mai mult, Primăria își propune și desfășurarea anuală a concursului educativ-patriotic „Cupa Eroilor”, cu participarea veteranilor de război și a elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button