fbpx

Noi reguli pentru moldovenii care intenționează să plece în Italia. Cine va putea intra în țară și care sunt condițiile?

Ambasada Moldovei în Italia informează că pe 12 octombrie de către Guvernul Italiei au fost aprobate noi măsuri de combatere a virusului COVID-19. Acestea vizează inclusiv intrarea cetățenilor moldoveni pe teritoriul italian. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform documentului, rămâne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat teritoriul unui șir de state, printre care se numără și Republica Moldova. Totuși, conaționalii care posedă permis de ședere eliberat până pe 9 iulie 2020, precum și membrii familiilor acestora, pot intra pe teritoriul Italiei chiar dacă în ultimele 14 zile au vizitat Republica Moldova.

Persoanele au obligația de a prezenta transportatorului sau oricărei altei persoane desemnate să efectueze controalele, la momentul îmbarcării, un certificat care atestă că în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul Italiei au fost supuse unui test molecular sau antigenic la COVID-19 și că rezultat acestuia este negativ. La intrarea în Italia aceștia vor semna o declarație și vor fi obligați să se izoleze timp de 14 zile.

Printre măsurile restrictive implementate de administrația italiană se regăsesc interzicerea petrecerilor private în interior sau în aer liber, cu excepția nunților și înmormântărilor la care vor participa maxim 30 de persoane, dar și „recomandarea strictă” de a evita primirea în ospeție a mai mult de șase persoane pentru cine sau alte ocazii. Restaurantele și barurile se vor închide la ora 00:00, însă de la 21:00 va fi interzis consumul în picioare. Sunt restricționate excursiile școlare, competițiile și activitățile legate de sporturile de contact.

Purtarea măștilor este obligatorie oriunde s-ar afla persoanele, inclusiv în spații deschise, cu excepțiile prevăzute anterior (la domiciliu, în timpul practicării sportului, copii sub șase ani, bolnavii care suferă de maladii și cărora purtarea măștilor le-ar putea agrava boala).

Articole asemănătoare

Back to top button