fbpx

Nemerenco, despre suspendarea șefului CNAMUP: Nu a demonstrat abilități de a gestiona o așa instituție mare

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că Natalia Catanoi, suspendată de la CNAMUP, nu a îndeplinit sarcinile care i s-au oferit și nu a demonstrat abilități pentru a gestiona instituția. Declarația vine după ce funcționara spunea că demisia sa a fost inițiată pentru a numi o altă persoană în funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu referire la suspendarea directorului Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă prespitalicească (CNAMUP) Natalia Catanoi pe perioada anchetei de serviciu. 

La numirea dumneaei în funcție, ministerul în calitate de Fondator, luând în considerare faptul că țara se află în situație de urgență, cu un război alături, i-a înaintat obiective clare pentru un termen scurt – restructurarea și modernizarea instituției, îmbunătățirea calității serviciilor medicale, creșterea rapidității intervențiilor și curățirea de toate schemele vechi de corupție și elemente penale”, a scris Nemerenco pe rețelele de socializare.

Mai mult, ministra o acuză pe Catanoi că „menține în funcții penali”.

De asemenea, Ala Nemerenco recunoaște că funcționarei i s-a cerut demisia, dar după ce a refuzat, s-a decis suspendarea.

Am luat decizia de a-i cere demisia, iar din moment ce a refuzat, am suspendat-o în condițiile legii, cu deschiderea anchetei de serviciu. Voi merge înainte, asumându-mi toate deciziile, fiindcă pentru mine cele mai importante sunt așteptările oamenilor acestei țări”, a conchis Nemerenco în postarea sa.

Amintim că șefa Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție. Un ordin în acest sens a fost semnat vineri, 13 ianuarie, de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Articole asemănătoare

Back to top button