fbpx

doc | Șefa CNAMUP, suspendată din funcție pentru „management defectuos”: „Nu voi permite să fiu călcată în picioare”

Șefa Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție. Un ordin în acest sens a fost semnat vineri, 13 ianuarie, de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Catanoi este acuzată de management defectuos în situații de urgență. Ministerul Sănătății face trimitere la cazuri de deces ale pacienților. Conform documentului, au fost înregistrate mai multe plângeri din partea pacienților și angajaților.

De partea cealaltă, Catanoi nu-și reproșează nimic în activitatea din ultimele șase luni.

„Am fost unul dintre cei mai buni specialiști din R. Moldova. Nu pot să permit să mi se calce demnitatea şi onoarea. Orice se rezolvă, dar nu atât timp cât mi se punea cererea pe masă ca să promovez pe cineva. Stimați colegi din toată republica, indiferent de Comisia de evaluare, în această instituție sunt profesioniști. Cât am lucrat cu specialiști alături, nu poate fi managementul defectuos. Nu este corect să mă calce în picioare pe mine. Și pe dumneavoastră, menționând că toți am lucrat defectuos. Cât nu mă vor în sistem, nu o să pot lucra, dar o să plec cu capul pentru, pentru că nu am furat, nu am încălcat legea. Eu voi contesta ordinul și voi reveni în funcție, pentru că nu am încălcat legea”, a declarat Catanoi, în cadrul unei conferințe de presă.

Menționăm că documentul a fost făcut public de fostul prim-ministru Ion Chicu, care a acuzat că Natalia Catanoi a fost demisă pe temeiuri politice.

„Gruparea abalfabetă și coruptă PAS continuă epurarea cadrelor profesioniste pe temeiuri politice” a scris Ion Chicu.

Amintim că Natalia Catanoi a devenit director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) în urma unui concurs desfășurat în primăvara anului 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button