fbpx

update | Motivul pentru care revenirea Facebook, Instagram și WhatsApp ar dura atât de mult

Problemele gigantului digital Facebook sugerează o eroare din interiorul companiei, scrie Reuters. Potrivit agenției internaționale, problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (trad. – sistem de nume de domeniu). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri în iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 23:28) NYT scrie că sistemele angajaților Facebook întâmpină mai multe probleme tehnice. Aici se includ telefoanele și insignele. Cauza problemei este încă neclară.

(update 23:25) Potrivit New York Times, Facebook a trimis o echipă la una dintre centrele sale din California pentru a încerca resetarea manuală a serverelor.

Știrea inițială:

Conform Reuters, angajații Facebook nu au acces la unele instrumente care ar face posibilă revenirea site-urilor, acest lucru îngreunând procesul de reabilitare a platformelor deținute de compania Facebook.

Potrivit New York Times, care citează surse anonime, angajații Facebook nu pot intra de mai bine de jumătate de oră în oficiile lor pentru a încerca remedierea problemei, întrucât cardurile lor de acces la locul de muncă nu funcționează.

Acum că a picat Facebook și Instagram, urmărește-ne pe Telegram pentru ultimele noutăți.

Un atac cibernetic din afară e considerat mai puțin probabil

Experții în securitate care urmăresc situația afirmă că pana ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurație, ce ar putea fi rezultatul unei greșeli interne, deși sabotajul din interior ar fi teoretic posibil – relatează Reuters, citat de Digi24.

Facebook a trecut prin probleme similare la nivel global cu aplicațiile sale în acest an în lunile martie și iulie.

Problema aplicațiilor vine după acuzații împotriva gigantului digital. Platforma de socializare Facebook este acuzată de un fost manager că permite răspândirea urii, a violenței și dezinformării.

Acțiunile Facebook au scăzut cu peste 5% luni, apropiindu-se de cea mai proastă zi a companiei pe bursă din aproape ultimul an.

ZUGO amintește că cele trei platforme au picat în jurul orei 18:40 (ora Moldovei).

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button