fbpx

Moldovenii care studiază în România vor beneficia de burse mai mari. Autoritățile au dublat suma

Camera Deputaților de la București a adoptat, miercuri, un proiect de lege care stabileşte că românii din afara graniţelor care studiază în facultăţile de stat din ţară pot primi burse în aceleaşi condiţii precum cele acordate studenţilor cu cetăţenia română şi domiciliul în România. Așadar, moldovenii care studiază peste Prut vor primi burse mai mari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea legislaţiei pentru acordarea burselor românilor de pretutindeni, în sensul acordării acestora în aceleaşi condiţii precum cele pentru studenţii români cu cetăţenie şi domiciliul în România, pe toată perioada anului calendaristic, inclusiv în perioada vacanţelor de vară.

„Statul român poate acorda anual burse pentru sprijinirea românilor de pretutindeni, care doresc să studieze în cadrul unităţilor şi instituţiilor de învăţământ superior de stat din România, pe baza metodologiilor aprobate, prin ordin comun al ministrului Educaţiei Naţionale, ministrului pentru românii de pretutindeni, ministrului Afacerilor Externe.

Statul român poate acorda, anual, burse pentru cetăţenii străini care doresc să studieze în cadrul unităţilor şi instituţiilor de învăţământ superior de stat din România, astfel: în baza unor acorduri bilaterale, în baza ofertei unilaterale a statului român, la propunerea altor ministere prin hotărâre a Guvernului”, se arată în proiect.

Potrivit documentului, numărul de burse prevăzute în acest proiect se aprobă, anual, prin hotărâre a Guvernului privind cifrele de şcolarizare, iar condiţiile de şcolarizare a românilor de pretutindeni şi a cetăţenilor străini, inclusiv condiţiile de finanţare, se stabilesc prin hotărâre a Executivului.

Articole asemănătoare

Back to top button