fbpx

Modificări la Legea Avocaturii: Parlamentul a votat amendamentul lui Stamate care a provocat greva avocaților

Parlamentul a votat vineri, 21 ianuarie, în lectură finală, modificările la Legea Avocaturii, în ciuda faptului că amendamentul propus de președinta Comisiei juridică, Olesea Stamate, a stârnit un val de critici și grevă generală în rândul avocaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, conform noilor modificări, avocații pot fi reținuți pentru cazuri de corupție, fără acordul Uniunii Avocaților, în cazul care au fost prinși în flagrant.

Proiectul pentru modificarea legii cu privire la avocatură mai prevede ca judecătorii și procurorii cu cel puțin 10 ani vechime în funcție, care vor dori să fie admiși în avocatură, vor susține examenul de calificare, fiind scutiți doar de efectuarea stagiului.

Amintim că amendamentul propus de Olesea Stamate a fost criticat dur de către breasla apărătorilor. Avocații au calificat inițiativa drept un atentat la adresa independenței profesiei de apărător și au anunțat grevă generală în avocatură până la data de 24 ianuarie cu posibilitatea prelungirii.

După ce aceștia au anunțat că intră în grevă, Stamate le-a propus să examineze împreună posibilitatea introducerii în lege a unui articol prin care reținerea, arestarea sau pecheziționarea avocaților nu poate avea loc fără acordul Consiliului Uniunii Avocaților cu excepția cazurilor de corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și infracțiuni flagrante.

Articole asemănătoare

Back to top button