fbpx

doc | Avocații intră în grevă generală pentru patru zile. Parlamentul încă nu a retras amendamentul lui Stamate

Avocații intră în grevă generală pentru perioada 20 ianuarie – 24 ianuarie, cu sistarea totală a activității de avocat, inclusiv a activității avocaților din cadrul sistemului asistenței juridice garantate de stat. Acțiunea este urmare a faptului că Parlamentul nu a făcut niciun anunț cu privire la retragerea amendamentului deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, la proiectul de lege privind modificarea legii cu privire la avocatură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În cazul cazul în care Parlamentul RM nu va admite adresarea Uniunii se declară grevă generală pentru perioada 20-24 ianuarie, cu sistarea totală a activității de avocat, inclusiv a activității avocaților din cadrul sistemului asistenței juridice garantate de stat”, se arată în declarația Uniunii.

Amintim că Consiliul Uniunii Avocaților (CoUA) a cerut Parlamentului să retragă amendamentul propus de către președinta Comisiei Juridice, numiri și imunități, deputata PAS, Olesea Stamate, la proiectul de Lege cu privire la avocatură, care presupune că avocatul va putea fi reținut, supus aducerii silite, arestat și percheziționat fără acordul prealabil al CoUA. Amendamentul a fost criticat dur de către breasla apărătorilor, care consideră că acesta atentează la independența lor în exercitarea meseriei.

Hotărârea adoptată de CoUA, în seara de luni, 17 ianuarie, prevede că avocații se vor afla pe 18 și 19 ianuarie în grevă japoneză, prin purtarea unei banderole albe la brațul stâng. Dacă deputații nu vor da curs solicitării, avocații vor declara grevă generală pentru perioada 20-24 ianuarie, cu sistarea totală a activității lor, inclusiv a activității din cadrul sistemului asistenței juridice garantate de stat.

dispozitivul_hot__raarii_02… by ZUGO

Articole asemănătoare

Back to top button