fbpx

Ministrul de Externe: „Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Turcia doar cu buletinul de identitate”

Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Republica Turcă în baza buletinelor de identitate. Declarațiile au fost făcute de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă, după întrevederea cu omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğlu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am semnat planul de consultări interministeriale pentru anii 2022-2023, care prevăd un calendar concret de acțiuni între responsabilii de dialog politic, consular, dar și pe dimensiunea comunicării și diplomației publice dintre ambele ministere.

Menirea diplomației este să fie aproape de cetățean și interesele acestora. Deja cetățenii noștri se bucură de posibilitatea de a călători între Republica Moldova și Republica Turcă în baza buletinelor de identitate. Dar noi ținem foarte mult la niște pași ulteriori pentru a facilita în continuare situația concetățenilor noștri care călătoresc între statele noastre.

Am discutat mai mulți pași concreți inclusiv finalizarea procedurilor de ratificare acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. Măsuri pentru a limita prețurile la roaming, dar și mărirea frecvenței zborurilor dintre țările noastre, în special în perioada de vară”, a declarat șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button