fbpx

Ministerul Educației, despre sculptura Veronicăi Micle: A fost instalată în mod ilegal

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) își exprimă dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii Veronicăi Micle, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

MECC menționează că edificarea sculpturii Veronica Micle s-a realizat cu abateri de la prevederile legale, fiind edificată fără hotărârea Guvernului, respectiv sculptura inaugurată nu va beneficia de protecția statului.

„Totodată, amplasarea sculpturii în zona de protecție a monumentului de for public „Mihai Eminescu”, înscris în Registrul Monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, a fost făcută cu încălcări în absența coordonării sau avizării prealabile a locului de amplasare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului.

Sculptura se regăsește în scuarul Eminescu din capitală. Monumentul este realizat din bronz și o reprezintă pe Micle, așezată pe un scaun.

Autorul operei instalate în scuar este sculptorul Veaceslav Jiglițchi. „Acum Eminescu nu va mai fi atât de singuri”, a declarat acesta la dezvelirea monumentului.

Articole asemănătoare

Back to top button