fbpx

Ministerul de Externe, detalii despre moldovenii din Thassos. Există sau nu victime în urma incendiului

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că în contextul producerii incendiilor de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei Thasos, Grecia, autoritățile elene au dispus evacuarea cetățenilor din regiune, în timp ce pompierii intervin pentru stingerea incendiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, MAEIE subliniază că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena.

„În context, recomandăm cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în cele zone, să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică. MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări”, comunică instituția.

Cetățenii pot apela la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, sau via email: atena@mfa.gov.md, precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: call.center@mfa.gov.md.

 

Articole asemănătoare

Back to top button