fbpx

Mașini, terenuri și chiar aeronave. Peste 800 de bunuri infracționale, în valoare de 2,6 de miliarde de lei, au fost sechestrate anul trecut

În 2019, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale din cadrul CNA a indisponibilizat, prin aplicarea sechestrului, 803 bunuri și active, provenite din infracţiuni, în valoare totală de 2.614.862.781 de lei.

În perioada menţionată, Agenţia a recepţionat, pentru executare, delegaţii ce vizează 139 de subiecţi, cercetaţi în 67 de cauze penale pentru comiterea diferitor infracţiuni. Delegaţiile au fost recepţionate de la procuraturile specializate, cele teritoriale din Comrat, Bălţi, Şoldăneşti, Chişinău, Nisporeni, Orhei, CNA, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul de Poliţie din Şoldăneşti.

După tipul bunurilor sechestrate de agenţie, pe primul loc se situează mijloacele de transport – 201 de unități, urmate de 140 de terenuri agricole, 66 de conturi bancare, 60 de construcţii nelocative, 59 de construcții locative, 58 de terenuri pentru construcţii, dar și aeronave și acţiuni. Potrivit procedurii, bunurile sunt valorificate, iar banii din vânzarea acestora se transferă în bugetul de stat.

Amintim că ARBI este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Articole asemănătoare

Back to top button