fbpx

Marina Tauber rămâne în arest la penitenciarul nr. 13: „E o presiune politică”

Deputata partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în cele două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii, rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut decizia primei instanțe și au respins recursul depus de avocații deputatei care au solicitat anularea măsurii preventive.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este absurd. Eu am întrebat ce se va întâmpla cu mandatul meu de deputat. Lupta continuă. Noi o să fim și o să rămânem puternici. Astfel de lucruri se pot întâmpla cu orice cetățean din țara noastră. Aceste decizii sunt decizii fără precedent. Nu a fost niciun politician ca să fie deținut fără demonstrarea nevinovăției în Penitenciarul nr. 13. Nu înțeleg de ce. E o presiune politică. Toate aceste presiuni nu mai contează, oricum o să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Eu și în Penitenciarul nr. 13 rămân om. Nu vom ceda presiunilor”, a declarat Marina Tauber.

Magistrații au examinat luni, 1 august, demersul apărătorilor deputatei Marina Tauber, după ce ședința de vineri, 29 iulie, a fost amânată.

Deputații Partidului „ȘOR” și ai Partidului Comuniștilor susțin că au depus luni, 1 august, la Curtea de Apel, o scrisoare de garanție cu suma prevăzută de lege, transferată pe contul instanței de apel, drept garanție personală pentru eliberarea din arest a deputatei. În document, parlamentarii susțin că dau asigurări că Marina Tauber nu se va eschiva de la urmărirea penală.

Scrisoarea a fost semnată de către deputații Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin, Oleg Reidman, Inga Sibova, Diana Caraman, Veaceslav Nigai, precum și de către colegii deputați ai Marinei Tauber din Partidul „ȘOR”: Denis Ulanov, Petru Jardan, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu.

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost plasată la 23 iulie în arest preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei Judecătorie Chișinău, sediul Ciocana, luată în urma demersului procurorilor. Ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

 

Articole asemănătoare

Back to top button