fbpx

Marcel Spatari: Cetățenii care au declarat venituri mici vor fi verificați

Moldovenii care nu-și vor declara toate veniturile la completarea platformei online pentru acordarea compensațiilor vor fi vizitați de inspecția socială. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul unei conferințe de presă din 17 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul conferinței, oficialul a fost întrebat cum vor fi verificații cetățenii în urma completării platformei de compensații, atât timp cât 1 din 4 moldoveni primesc salariul în plic.

Într-adevăr există riscul ca unele persoane să declare venituri subestimate și nu este vorba doar despre persoanele care primesc salarii în plic. Este vorba și despre întreprinzătorii care își desfășoară activitatea economică pe baza de patentă sau despre gospodăriile țărănești, ori alte activități pentru care nu există metode de control al veniturilor. Această problemă este adevărată și pentru alte programe”, a răspuns Spatari.

În acest sens inspecția socială va întreprinde vizite în gospodăriile unde există riscul declarării false a veniturilor, în baza informațiilor din sistemul informațional pentru vulnerabilitate energetică.

Platforma online compensatii.gov.md, elaborată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a fost lansată pe 12 octombrie 2022. Aceasta face parte din programul guvernamental „Ajutor la contor”, care este implementat de către Minister cu sprijinul UE și a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Articole asemănătoare

Back to top button