fbpx

Mandat de arest în privința lui Platon, în dosarul pretinsei încercări de preluare a controlului unei bănci

Procurorii anticorupție au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv în privința controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, având în vedere desconsiderarea citației emise și neprezentarea acestuia în fața organului de urmărire penală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În după amiaza zilei de 11 noiembrie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor și au eliberat mandat de arestarea în contumacie, în privința lui Veaceslav Platon, pe un termen de 30 zile.

Amintim că Veaceslav Platon are calitate de învinuit pe o cauza penală aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituției financiare BC „Moldova-Agroindbank” SA și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat. Investigațiile respective se referă la faptele ce se încadrează juridic conform prevederilor art.190 alin. (5) și art. 243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal.

Subsecvent, procurorii anticorupție, la 11 noiembrie curent, l-au citat pe Platon Veaceslav pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite generic „Laundromat”, în contextul executării cererii de asistență juridică internațională în materie penală, formulată la 06.09.2021, de către autoritățile competente ale Federației Ruse.

Prin urmare, Platon a fost citat pentru aducerea la cunoștință a ordonanței de punere sub învinuire din 20.05.2021, emisă de reprezentantul organului de urmărire penală al Departamentului de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse.

Potrivit învinuirii formulate de către autoritățile Rusiei, lui Platon i se incriminează săvârșirea infracțiunilor prevăzute la alin. (1) art. 210 Codul penal al Federației Ruse (Organizația criminală) și pct. a), b) alin.(3) art. 193.1 din Codul penal al Federației Ruse ( Efectuarea operațiunilor valutare privind transferurile mijloacelor bănești în valută străină din Federația Rusă pe conturile companiilor nerezidente, cu folosirea documentelor oficiale false, în proporții deosebit de mari, de către organizație criminală).

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button