fbpx

Magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat ar putea fi cercetați pentru îmbogățire ilicită. Procuratura Anticorupție a pornit o investigație

Procuratura Anticorupție  informează joi, 25 noiembrie, că a fost sesizată de către Procuratura Generală în vederea examinării circumstanțelor expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În contextul analizării sesizării enunțate supra, informăm că, Procuratura Anticorupție la moment, examinează în cadrul unui proces penal, acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Despre acțiunile relevante întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare.

Amintim că Serviciul de Informați și Securitate (SIS), a emis o notă informativă remisă anterior procurorului general, Alexandr Stoianoglo, din care reiese că Dorel Musteață și Nina Cernat, ambii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar fi persoane înstărite, cu mai multe locuințe, automobile, și terenuri agricole.

Ulterior, instituția a declarat că, de fapt nu au fost identificați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința lui Dorel Musteață. Despre Nina Cernat, însă instituția nu a venit cu precizări.

Citește și: update | PG va investiga circumstanțele expuse în nota emisă de SIS în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button