fbpx

Magistrații au prelungit arestul pentru Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon

Magistrații au prelungit mandatul de arest pe numele lui Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, care era să mănânce o recipisă în timpul perchezițiilor din 24 mai la fostul președinte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deciziei magistraților, Merineanu va sta în izolator încă 20 de zile.

Pe 24 mai 2022, Igor Dodon a fost reţinut și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon.

El este învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul președinte a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său – în Penitenciarul 13.

Ulterior, instanţa a aplicat sechestru pe bunurile familiei Dodon, iar fostului preşedinte i-a fost înaintată învinuirea într-un nou dosar. Galinei Dodon i-a fost înaintată învinuirea pentru complicitate în îmbogăţire ilicită.

Unul din imobilele pe care a fost aplicat sechestrul este pensiunea de pe malul Nistrului din satul Molovata, raionul Dubăsari, înregistrat pe o firmă fondată de Petru Merineanu. Se vehiculează că bunul ar aparţine lui Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button