fbpx

Lucrătorii medicali nevaccinați nu vor primi indemnizația de 16.000 de lei. Proiectul, votat în prima lectură de Parlament

Doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 ar putea beneficia de indemnizația unică, în mărime de 16.000 de lei. Parlamentul a aprobat, miercuri, 21 octombrie, modificări ale legislației în acest sens, în prima lectură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul prevede că doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 pot beneficia de această indemnizație, inclusiv rudele lucrătorilor medicali vaccinați, dar care au pierdut lupta cu COVID-19. Indemnizația este oferită din partea statului, în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire cu COVID-19.

Până acum, personalul medical angajat în lupta împotriva COVID-19 beneficia, pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică, de o indemnizație unică, în mărime de 16.000 de lei.

Totodată, rudele personalului implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere a pandemiei, care a decedat în lupta cu COVID-19, de o indemnizație în mărime de 100.000 de lei. Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Legislativ.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button