fbpx

video | Sute de oameni s-au adunat în centrul capitalei pentru a sărbători Ziua Națională a Vinului

Veselie mare în centrul capitalei! După doi ani de pauză, sute de oameni s-au adunat pentru a celebra Ziua Națională a Vinului. Pe lângă aceștia, sunt prezenți și demnitari de stat precum președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița, șeful Parlamentului, Igor Grosu, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, ministrul Agriculturii Vladimir Bolea, dar și ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ediția din acest an, în Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat un număr record de vinării, mai exact 86. Sâmbătă, evenimentul va culmina cu un concert de zile mari la ora 18:00. Pe scenă vor evolua Pasha Parfeni, Zdob și Zdub și Frații Advahov.

Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova.

Amintim că sloganul acestei ediții este: „Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface” – un apel la solidaritate cu întreaga filieră vitivinicolă și efortul depus la dezvoltarea sectorului.

Citește și: Atenție! Cu ocazia Zilei Naționale a Vinului, circulația din centrul capitalei va fi sistată: Perioada vizată

Articole asemănătoare

Back to top button