fbpx

live | Protest la Guvern, împotriva reformei învățământului superior: O greșeală strategică a conducerii

În aceste momente, în fața clădirii Guvernului R. Moldova se protestează împotriva reformei învățământului superior. Manifestația este organizată de Sindicatele Universității Agrare de Stat din Republica Moldova, a Universității de Stat din Tiraspol și Sindicatul „Știința” care reprezintă institutele AȘM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat că se alătură protestului, în sprijinul universității care ar urma să fie lichidată.

„Ar fi o demonstrare crasă a atitudinii  neglijente față de toți agricultori. Mulți fermieri percep acest gest că dacă nu e nevoie de Universitatea Agrară, înseamnă că statul nu are nevoie nici de domeniul agroalimentar”, afirmă protestatarii.

Amintim că acesta nu este primul protest împotriva reformei învățământului superior. În fața Guvernului s-a mai protestat săptămâna trecută.

„Nu ne dorim altceva decât un loc de muncă. Nu ne dorim altceva decât un dialog constructiv până la urmă ca să fim înțeleși, auziți”, afirmau atunci reprezentanții instutuțiilor de învățământ.

Vezi și: Universitatea Agrară se împotrivește și ea absorbției: „Nu mă deranjează faptul că trecem în altă instituție, ci ceea ce va urma după aceasta”

Două universități din țară se împotrivesc procesului de absorbție. Argumentele invocate

Articole asemănătoare

Back to top button