fbpx

video update | Mitingul „violent” din centrul capitalei a luat sfârșit

(update 15:30) Protestul din centrul capitalei a luat sfîrșit. Cei care s-au adunat în fața primăriei s-au luat la bătaie cu organele de drept. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva guvernului Recean și împotriva Maiei Sandu, cerându-i actualei puteri politice să-și prezinte demisia cât mai repede.

Ei au cerut guvernului să achite facturile populației pentru lunile de iarnă.

Știre inițială:

„Mișcarea pentru Popor”, constituită din simpatizanți ai partidului „ȘOR” și ai altor formațiuni, a adus în centrul capitalei mii de manifestanți, deși primăria Chișinău a interzis desfășurarea mitingurilor și întrunirilor în perioada 28 februarie – 2 martie.

Oamenii legii au format un cordon la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Vlaicu Pârcălab, împiedicând protestatarii lui Șor să se deplaseze spre clădirea guvernului.

În fruntea manifestanților este Marina Tauber: „Ne deplasăm spre Primăria municipiului Chișinău. Ne întâlnim acolo cu ceilalți cetățeni și mergem la Guvern să cerem clar când ei o să achite tuturor cetățenilor facturile”.

Protestatarii au încercat să rupă cordonul de poliție care nu le permitea să ajungă în fața guvernului.

Oamenii legii îndeamnă conducătorii auto să evite centrul capitalei, în contextul în care bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între străzile Vasile Alecsandri și Pușkin a fost blocat de protestatari

Amintim că și transportul public este redirecționat.

Anterior, Poliția a anunțat că traficul în centrul Capitalei și pe străzile adiacente va fi limitat în perioada 28 februarie – 2 martie din cauza vizitei președintelui Greciei în R. Moldova.

Citește și: Protestatarii încearcă cu orice preț să ajungă în centrul capitalei, manifestând un comportament violent față de poliție

Articole asemănătoare

Back to top button