fbpx

live, foto | Nou protest în capitală: Manifestanții s-au adunat în fața Parlamentului

O nouă duminică, un nou protest în capitală. Oamenii s-au adunat în fața Parlamentului pentru a a protesta împotriva guvernării. Manifestația este organizată de „Mișcarea pentru Popor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Centrul Chișinăului este plin de manifestanți care cer demisia președintei Maia Sandu, a actualei guvernări, dar și achitarea facturilor pentru lunile de iarnă. Protestatarii au venit cu drapele ale Republicii Moldova și au adus lozinci critice la adresa guvernării.

Cu câteva ore înainte de protest, organizatorii au acuzat organele de drept că împiedică oamenii din mai multe raioane să ajungă la manifestare. Potrivit lor, mai multor unități de transport le-a fost luat numărul de înmatriculare, pentru a le interzice deplasarea.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anterior, Poliția le-a reamintit participanților la protest că sunt obligați:

  • să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;
  • să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
  • să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;
  • în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Amintim că vineri, 5 aprilie, deputata Partidului Șor, Marina Tauber a anunțat că „Mișcarea pentru Popor” va organiza un nou miting pe 7 mai.

Citește și: Partidul Șor susține că șefii Organizațiilor Teritoriale din Găgăuzia au fost reținuți

Articole asemănătoare

Back to top button